Träna

Ytown Rockets söker alltid nya spelare i alla åldrar. Vi välkomnar intresserade med öppna armar. Det går alldeles utmärkt att prova på sporten i en månad innan du bestämmer dig för om amerikansk fotboll är något för dig. Klubben har skydd som går att låna och i längden hyra.

Har du frågor eller vill komma i kontakt med någon ledare i klubben rekommenderar vi ett besök på vår kontaktsida.

Våra träningstider:

Samtliga lag tränar på Charlottenlunds IP i Svarte på söndagar kl 14.00-15.30 i hela mars 2019

För spelare 17 år och upp:
Torsdagar klockan 20.00 – 21.30 på Svarte Skola

Ungdomar 10 till 16 år:
Tisdagar klockan 18.30- 20.00 på Svarte Skola
 

Uteträning börjar i april på Ystads IP

För spelare 17 år och upp:
Tisdagar & torsdagar, klockan 19.00 – 20.30

Ungdomar 10 till 16 år:
Tisdagar klockan 19.00 – 20.30 och torsdagar klockan 17.30 – 19.00

 

Vad är då amerikansk fotboll?
Amerikansk fotboll är en spännande och actionfylld sport. Och framför allt – det är en sport för alla. Det kvittar om du är lång, kort, stor eller smal. I amerikansk fotboll behövs alla typer av människor.

Till skillnad från vad många tror är amerikansk fotboll en taktisk sport – som schack fast med fysiska moment. Det största och starkaste laget behöver inte vara det vinnande, i grunden handlar det om hur bra taktik lagen har. Trots all taktik är amerikansk fotboll inte särskilt svårt att lära sig.

I grunden handlar det om att det anfallande laget ska avancera tio yards på fyra försök. Lyckas man med detta får man fyra nya försök att avancera ytterligare tio yards. Mål gör man genom att passa eller springa in med bollen i målområdet, en så kallad touchdown. Det går även att sparka in bollen mellan målställningens stolpar, ett så kallat field goal.