Allt-i-allo tillbaka på planen

Efter fem års frånvaro har Jonny Areskoug skrivit på för en ny säsong i Ystad Rockets. Som självutnämnd allt-i-allo ser han lika mycket fram emot att stifta bekantskap med nytillkomna spelare såväl som gamla lagkamrater.

“När Timmy kontaktade mig och berättade om alla som kommer tillbaka, så var det i stort sett omöjligt att inte dra på sig skydden igen.”

Jonny började inte spela amerikansk fotboll förrän han var 24 år. Ungdomsåren spenderades med andra sporter såsom fotboll och styrketräning. Men som wide receiver bidrog han ändå till Rockets framgångar under 2010-talet.

– Min första säsong 2012 var ett så kallat läroår. När våra bästa spelare provade lyckan i Superserien åren därefter så växte jag som spelare och ledare. Jag skulle inte vilja påstå mig vara en stjärna, utan mer medelmåttig. Men jag är en jävel på att blockera, säger Jonny med glimten i ögat.

Förutom wide receiver så har Jonny spelat som defensive end, samt axlat rollen som kicker och punter när Mattias spelade i dåvarande samarbetsklubben Kristianstad Predators. Liksom många andra nygamla spelare ser han fram emot säsongen 2022.

– Jag tror att vi kan lägga grunden för ett Rockets som på sikt kommer nå fornstora dagar. Om inget annat så ska det bli kul att få vara med i gemenskapen och uppleva den oslagbara lagkänslan som alltid genomsyrat Ystad Rockets, avslutar Jonny.