Defensiv klippa är tillbaka

Stor, stark och snabb. Det är egenskaperna som bäst beskriver Max Nurminen. Den atletiske defensive line-spelaren gör comeback i Ystad Rockets 2022! Ett stort tillskott i herrlagets mål att bygga ett av södra Sveriges bästa defense.

“Jag har haft funderingar på att börja spela igen ett tag. Men jag gör comeback för att laget detta året verkar riktigt intressant.”

Max Nurminen började spela amerikansk fotboll när han var 14 år. Redan från början skolades han in som linjespelare på grund av sin unika storlek, styrka och snabbhet. Ett minne som sticker ut är när han fick prova på att spela runningback i U15. Det går bäst att beskrivas som ett lokomotiv som tuffar på med elva spelare hängandes i byxlinningen.

– Jag hoppas på att det blir mycket teknikträning för oss som spelar på den defensiva linjen. Det är den biten jag känner att jag behöver bli bättre på. Mina största styrkor är annars att jag är relativt stark och svårflyttad, säger Max.

Han har stora förhoppningar på Rockets säsongen 2022.

– Jag räknar med att vi inte kommer släppa in många poäng. Målet är ju att vinna vår division. Rent personligt så siktar jag på att ha flest sacks i laget, avslutar Max Nurminen.