HC presenterar staben 2022

Då har det blivit dags att presentera staben som kommer leda Rockets 2022.

”Jag har tillsammans med spelare och andra coachar tagit fram nyckelpersoner som jag vet kommer ta spelare och individer till nästa nivå. Kunskapen och erfarenheten som dessa coacher har kommer gynna våra spelare. Vi har valt att ta fram coacher till varje position. Även om många av dessa coacher är spelande coacher kommer dessa ledare/spelare ha full fokus på träning, fys, styrka och spänst”, berättar headcoach Christian Glasnovic.

”Våra nygamla spelare Markus Persson och Timmy Göransson kommer att vara våra fys- och styrke-ansvariga. Men även andra coacher kommer hjälpa laget att utvecklas. Jag börjar med att presentera koordinatorerna och sedan gå vidare med positionscoacherna”, säger Christian.

Robert Andersson | Offensiv Coordinator & QB Coach

”Robert har spelat sedan 97 och är en spelare som driver oss att utvecklas till det bättre. Robert har varit OC de senaste sju säsongerna och inbringat vinster som ingen annan. Robert kommer att fortsätta som offensive coordinator. Robert har SM-guld, Superseriespel, landslagserfarenhet och även ett år i USA på meritlistan, för att inte nämna alla år i Rockets”, säger Christian.

Christoffer Flygare | Defensiv Coordinator

”Flygare är en spelare som varit med sedan begynnelsen. Han började som WR men bytte senare position till DL. Med sin erfarenhet från spelarkarriären och som coach för U15, U17 och U19 är jag övertygad om att han kommer skapa en spännande defensiv strategi”, berättar Christian.

Filip Odemar | Special Teams Coordinator

”Nytt för i år är en sak som många lag missar.  Special teams kan vara skillnaden på vinst och förlust. Därför har jag valt att ta in en coordinator som inriktar sig på just special teams. Filip Odemar har erfarenhet som spelare i Ystad, Kristianstad och Limhamn och har varit coach för special teams i många ungdomslag. Förra året var han en av personerna som låg bakom vårt framgångsrika defense. Jag är säker på att han kommer lösa uppgiften galant”, säger Christian.

Mattias Hägerhult | WR Coach

”Mattias har under några år varit HC för Rockets. Men han har även spelat sedan 96/97 och varit en av ledargestalterna i laget de senaste 20 åren. Mattias har erfarenhet från Superserien, landslaget och även från highschool i USA”, berättar Christian.

Tommy Ekstedt | OL Coach

”Tommy är en av grundarna i Rockets och har under flera säsonger coachat seniorlagets linjespelare. I år gör han comeback som tränare för att utveckla vår offensive line till det bästa. Tommy är en erfaren coach och spelare. Tommy är en person som är lätt att gilla och en god ledare som har en självklar plats i Rockets Stab 2022”, säger Christian.

Timmy Göransson | RB Coach

”Timmy har flera års erfarenhet från spel i Superserien och är en av de ledare som vill implementera professionalitetstänket från Superserien i Rockets. Tanken är att hitta coacher, naprapater och ledare som ska jobba med individen och göra individen bättre för varje träning. Timmy, som startat mängder med matcher i landslaget som runningback, kommer föga förvånande att ansvara utvecklingen av våra runningbacks”, berättat Christian.

Torbjörn Andrewson | DL Coach

”Torbjörn kommer ifrån Stockholm Mean Machines och har många års erfarenhet som defensive lineman. Med sin rutin och erfarenhet från spel på högsta nivån så utgör han en viktig kugge i att vårt defense fortsätter att dominera även nästa säsong”, säger Christan.

Jens Rosenberg | LB coach

”Jens är en av de coacher som där är lite sting i. Han har många års erfarenhet som linebacker och största styrkan är spelförståelsen. Jens kommer, I sin roll som spelande tränare, vara den defensiva sidans ryggmärg. Hans mål är att bygga en lineback-grupp som kännetecknas av explosivitet, snabbhet och en ”no fear”-känsla”, berättar Christan.

Markus Persson | DB Coach

”Markus har stor erfarenhet av internationellt och nationell spel på högsta nivån. Med flera SM-guld i ryggsäcken kommer Markus att driva våra DBs till det yttersta. Markus är inte bara en grym spelare utan även en utmärkt ledare och lyssnare. En viktig nyckelperson för Rockets coachstab”, säger Christian.

Sara Liljenborg | Naprapat

”Något som är nytt för nästa säsong är att vi har signat en naprapat som kommer ta hand om våra spelare innan, under och efter match. I en kontaktsport som amerikansk fotboll är det viktigt att ta hand om kroppen, och Sara med sin medicinska kunskap utgör en viktig del i vårt lagbygge”, berättar Christian.

Gunilla Lindqvist | Medic/Lagledare

”Gunilla, som arbetar som sjuksköterska på lasarettet till vardags, kommer vara vår medic nästa säsong. Men med sin härliga personlighet kommer Gunilla även ha en lagledareroll”, avslutar Christian.

Lena Källman | Massör

’’Lena som har varit med under några år i Rockets. Lena kommer att vara med i år igen och hjälpa våra spelare till att må bättre’’