Ny HC för herrlaget 2022!

Glasnovic som ny HC i Rockets

Inför säsongen 2022 har Ystad Rockets en ny headcoach i form av Christian Glasnovic. Trots att rollen är ny så är Christian en rutinerad coach med ledarerfarenheter från ungdomsfotboll i alla åldersgrupper, senast som HC för U19.

”Målet för 2022 är att laget ska känna Rocketsandan, den speciella gemenskapen, och att alla ska ha kul.”

Christians spelarkarriär startade 1999 när han som 13-åring började spela i U16. Under årens lopp har han med sin erfarenhet utvecklats till en naturlig ledare både på och utanför planen.

– Jag tror att min största styrka som ledare är min förmåga att lyssna, det har jag lärt mig efter att under flera år coachat unga både i Rockets och utanför fotbollen, berättar Christian.

Spelarkarriären som linjespelare är långtifrån över, utan tanken är att Christian ska kombinera coachingansvaret med spelarrollen. Han tror att Rockets har goda chanser 2022.

– Mattias, Robert och övriga coacher lade en god grund förra året som vi ska bygga vidare på. Det är ett ungt lag men med många veteraner som kommer tillbaka – förhoppningsvis är ”old Rockets” också tillbaka. Vår förhoppning är att kunna spela så jämna matcher som möjligt i division 2 där vi blivit placerade av förbundet. Förra året vann vi ju alla matcher om vi bortser från skrivbordsförlusten i finalen. Så jag anser att vi kommer kunna sätta press mot flesta lag, säger Christian.

”Älskar en sak som jag lärde mig av coach Gibson när våra U19-spelare spelade ihop med Helsingborg Jaguars. Relationship, Friendship och Championship. Dessa ledord kommer vara vårt grundmål för laget.