Preview: Rockets säsong 2019


Laget som helhet

Årets upplaga av Ystad Rockets Seniorlag består av betydligt fler spelare än 2017 och 2018. Detta pga att vi fått behålla stora delar truppen från i fjol samt fått tillbaka flera spelare från skador. Men vi har även inlett ett samarbete med den nystartade klubben på Bornholm Rönne Bears, från dem anluter ca 10st spelare ledda av deras spelande coacher Nikolaj Gregersen OL, Philip Ramirez Halling LB och Michael Sørensen RB. Från Staffanstorp Saviours ansluter också två spelare Alexander Hansson OL, Rasmus Carlsson OL. Inte att förglömma har också ett par junior tagit steget upp Victor Malmros WR, Jesper Elmqvist CB, Hugo Lindqvist QB.

Offence

Vi ser fram emot att etablera ett balanserat offence i år. Har rutinerade wide receivers ledda av Casper och Mattias som kan utmana de flesta försvar. På marken har vi fått en del förstärkningar på Oline främst av Alexander och Rasmus från Staffanstorp. Vår Center Tim är en fysisk spelare som kommer sätta tonen för gruppen. Bakom dom kommer två danskar springa med bollen tillsammans med Jens. Vi har en del jobb att göra för att spela som en enhet men hoppas vi kan visa upp lite kul och välspelad fotboll i påskpremiären mot Halmstad.

Defence

Lite nyheter Defence framförallt genom att vi ändrar spelsystem för att passa vilka spelare vi har i truppen just nu. Detta kommer att kräva träning och tålamod för att komma upp i den nivån vi kan och vill spela på. Med två starka defence ends i Alec Thomsen och Max Nurmien som håller ihop motståndarna. Kommer våra inside tackles och linebackers ledda av Jens Rosenberg att göra många spel.  

Målsättning 2019

Med andra ord kommer det vara mycket förändringar även om basen blir samma. Vi spänner bågen och siktar på att bli bättre än 2019 dvs att placera oss i topp 3 i tabellen. Varmt välkomna ner till Sandskogens IP för att se spännande matcher under 2019.

Head Coach

Mattias Mårtenson