Ystad Rockets startar nytt ungdomslag

Ungdomsverksamheten är Ystad Rockets hjärta – och faktiskt något som vi i klubben är stolta över att vara duktiga på. I snart 25 år har föreningen utvecklat ett tjugotal spelare som representerat ungdoms-, junior- och herrlandslag. En handfull har dessutom fått chansen att spela i USA. 

Den 19 april är det dags att starta upp nästa framgångssaga. Då får alla ungdomar mellan 10 och 13 år en chans att lära känna världens mest inkluderande sport. Det kvittar om du är stor, liten, stark eller snabb – i amerikansk fotboll är du lika viktig som din lagkamrat, oavsett hur du är byggd. 

Christopher Hall har spelat amerikansk fotboll i tolv år och brinner för sporten. Tillsammans med en erfaren coachingstab och ungdomlig entusiasm kommer han att leda utvecklingen av klubbens nya stjärnor. 

”Jag är väldigt taggad för chansen att vara headcoach för vår nya satsning på att ge yngre en chans att prova på och träna amerikansk fotboll”,säger Christopher Hall. 

HC – Christopher Hall

De första månaderna kommer ungdomarna att få bekanta sig med sporten. Positioner, att lära sig tacklas korrekt och att passa och fånga bollen är några av de moment som kommer läras ut 

”Vi kommer ha lite lugnare träningar i början så alla får doppa fötterna lite och känna av vilken position som passar dem bäst”, vidareutvecklar Christopher Hall. 

Målet är att alla ska ha roligt, men också att lägga en bra grund för framtiden när spelet blir mer fysiskt och krävande. Få sporter kan stoltsera med lika atletiska och explosiva idrottsmän som amerikansk fotboll. Och grunden läggs redan i de tidiga ungdomsåren. 

”Det är verkligen en unik och rolig sport som jag verkligen hoppas att ungdomarna kommer märka”, säger Christopher Hall. 

Timmy Göransson är, utöver sin aktiva spelarkarriär i landslaget och Ystad Rockets herrlag, även sportchef för klubben. Han tycker det är otroligt viktigt med att satsa på ungdomar. 

”För mig är ungdomsverksamheten själva grunden till klubben och utan peewee och ungdomsverksamhet så dör Rockets sakta men säkert ut. Därför kommer vi fortsätta satsa hårt på att utveckla vår verksamhet. I höst inleds återigen RYT, ett projekt där vi låter ungdomar från hela sydöstra Skåne prova på amerikansk fotboll gratis i flera veckor. Håll utkik på era skolor i höst”, säger Timmy Göransson. 

För frågor, kontakta Ystad Rockets på ystadrockets@gmail.com.

Coachstaben kommer att bestå av :

Christopher Hall – HC

Leo Dormvik – WR

Theo Holmström – LB

Gustav Svensson – O/DLine